Известие

Collapse
No announcement yet.

Подобрение на отзивчивостта на педала на газта при 1.9 JTDM 140

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подобрение на отзивчивостта на педала на газта при 1.9 JTDM 140

Добре дошли са мнения и съвети за модове/тунинги/побългарявания/преправяния и т.н.

Ако има нещо, което НЕ ми харесва в този двигател е липсата на внезапен отговор от мотора след натискането на педала (както и при повечето дизели с някои изключения).
    Last edited by C-e-c-o; d.m.y г., 18:14.

Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщение
    Добре дошли са мнения и съвети за модове/тунинги/побългарявания/преправяния и т.н.

Ако има нещо, което НЕ ми харесва в този двигател е липсата на внезапен отговор от мотора след натискането на педала (както и при повечето дизели с някои изключения).
    Ха, ако си под 1800 оборота чакаш да се развърти турбото

Comment

А сигурен ли си че всичко по колата ти е в ред?
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Респонса си е нормален за дизел, просто първите 50% от хода на педала се натискат плавно, след това може рязко до дупка.

Comment

Колегите, които са правили ремап (чип) могат ли да споделят мнение дали има подобрение в това отношение ?

Comment

Aко досега си карал атмосферни бензинки, няма как да ти хареса риспонса на дизела, колкото и ремапи да му правиш... винаги ще има лаг...
            Това е едната причина, заради която не карам дизели. Другата е тракането и евентуалните скъпи ремонти.
            156 2.0TS

Comment

Интересното е че съм карал и доста отзивчиви турбо дизели... Последно някакво Мондео след 2007.

Comment

Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщение
                Колегите, които са правили ремап (чип) могат ли да споделят мнение дали има подобрение в това отношение ?
                Веднага споделям, че забавянето при подаване на газ почти изчезва. Това при 1.9 8v (115 к.с.)
                '02 Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8v

Comment

аз пак казвам че ако има дори и частично запушване на датчикът за количеството въздух отзад на колектора, веднага почва да се отразява на начина, по който реагира колата при подаване на газ
                  Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                  X